Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10008
Назва: Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю в дітей віком 6–8 років як медико-соціальна проблема
Автори: Грищенко, Світлана Владиславівна
Ключові слова: діти
синдром дефіциту уваги та гіперактивності
порушення психічного розвитку
профілактика
Дата публікації: 2024
Видавництво: Modern Pediatrics. Ukraine
Бібліографічний опис: Грищенко С. В. Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю в дітей віком 6–8 років як медико-соціальна проблема. Modern Pediatrics. Ukraine, 2024. Вип. 1(137). С. 143-152. (Scopus)
Короткий огляд (реферат): Однією з медико-соціальних проблем, що на сьогодні вважаються актуальними, є необхідність поліпшення здоров’я дітей із порушеннями психічного розвитку, у тому числі із синдромом дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ). Мета — провести систематичний аналіз наукових джерел щодо етіопатогенезу, клінічних проявів та спільної практичної роботи лікарів, соціальних працівників і педагогів щодо СДУГ у дітей віком 6–8 років. Вітчизняні та світові дослідження доводять, що лікування СДУГ у дітей має бути комплексним, включати рекомендації з режиму та способу життя, медикаментозну терапію та практичні рекомендації з освітньої складової. Актуальним є мультидисциплінарний підхід для визначення клініко-психопатологічних і клініко-психологічних закономірностей психічного розвитку дітей зі СДУГ. Особливістю таких дітей є висока активність, неможливість зосередитися на чомусь одному, запальність. Але такий стан можна відкоригувати, якщо почати лікування якомога раніше.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10008
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю в дітей.pdf228.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.