Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10041
Назва: Біоіндикаційна оцінка водних екосистем
Автори: Любчиков, Руслан Євгенійович
Ключові слова: біоіндикація
водні екосистеми
біорізноманіття
Дата публікації: 2024
Видавництво: Збірник матеріалів доповідей Х Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Екологія – філософія існування людства»
Бібліографічний опис: Любчиков Р.Є. Біоіндикаційна оцінка водних екосистем. Збірник матеріалів доповідей Х Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Екологія – філософія існування людства» (24-25 квітня 2024 р. Київ), Київ : НУБіП, 2024. С. 162-165.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядають актуальність оцінки водних екосистем, що передбачає не лише визначення рівня забруднення рослин, але й аналіз впливу цього впливу на біорізноманіття та функціонування екосистеми в цілому. Обгрунтовано, що біологічні забруднення також можуть бути виявлені за використання методів біоіндикації - наявність патогенних мікроорганізмів, бактерій або паразитів також може бути виявлена через біоіндикацію. Це особливо важливо для оцінки придатності води для питного та використання в господарствах. Ну і ще один важливий показник - рівень біологічного різноманіття - біоіндикатори допомагають визначити рівень біологічного різноманіття в водних екосистемах. Зміни у різноманітті видів можуть бути вказівником проблем з екологічним станом водойм.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10041
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Біоіндикаційна оцінка водних екосистем.pdf358.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.