Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10122
Назва: Ініціативи професійного навчання “візитерів – соціальних гігієністів” в Аргентині в 1920–1930-х роках
Автори: Зайченко, Наталія Іванівна
Ключові слова: професійне навчання
"візитери"
Аргентина
1920–1930-ті роки
Дата публікації: 2021
Видавництво: Зимові наукові читання – 2021. LXXVІІ Міжнародна інтернет – конференція
Бібліографічний опис: Зайченко Н. І. Ініціативи професійного навчання “візитерів – соціальних гігієністів” в Аргентині в 1920–1930-х роках. Зимові наукові читання – 2021. LXXVІІ Міжнародна інтернет – конференція, м. Чернівці, 15 грудня 2021 року. Чернівці, 2021. С. 63–67.
Короткий огляд (реферат): Інституціоналізація соціальної роботи в латиноамериканському регіоні в першій половині ХХ ст. здійснювалася за різними історичними лініями, щонайменше за двома. Схожі тенденції становлення професійної соціальної роботи в Латинській Америці простежувалися в двох субрегіонах – центральноамериканських країнах (Мексика, Коста-Ріка, Гватемала, Панама, Нікарагуа, Сальвадор та ін.) та країнах південного конусу (Чилі, Аргентина, Уругвай, Парагвай). У першому випадку – мало місце запозичення північноамериканського досвіду соціальної роботи, а в іншому – використання досвіду західноєвропейських країн (Бельгія, Франція, Німеччина, Іспанія та ін.) до початку 1940-х років. У першому випадку оформлення професійної роботи відбувалося на ґрунті своєрідних явищ “соціального інспектування” та “соціального дослідження”, а в іншому – на ґрунті явища “соціального візитерства”. Зрозуміло, що в кожній країні латиноамериканського регіону становлення професійної соціальної роботи мало особливості. Так, в Аргентині на початку 1920-х років різними установами ініціювалися проекти професійного навчання “візитерів – соціальних гігієністів” – соціальних помічників, які би передовсім могли здійснювати соціально-профілактичну роботу й допомагати медичному персоналу в боротьбі з епідемічними хворобами (туберкульозом, холерою, жовтою лихоманкою тощо).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10122
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.