Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10212
Назва: Нормативно-правові можливості реалізації цілей сталого розвитку фахівцями фізичної культури і спорту в Україні
Автори: Цигура (Усманова), Галина Олексіївна
Ключові слова: фахівці фізичної культури і спорту
освіта
цілі сталого розвитку
Дата публікації: 2024
Видавництво: Науковий Часопис
Бібліографічний опис: Цигура Г.О. Нормативно-правові можливості реалізації цілей сталого розвитку фахівцями фізичної культури і спорту в Україні. Науковий Часопис 2024. Вип. 6(179). С. 233-238. ( Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (Фізична культура і спорт)).
Серія/номер: Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (Фізична культура і спорт);
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається питання щодо залучення фахівців фізичної культури і спорту (викладацький та тренерський склад) до сприяння реалізації цілей сталого розвитку в Україні. Аналізуються нормативно-правові документи, якими у своїй професійній діяльності керуються фахівці фізичної культури і спорту. Нормативно-правова база освітньої галузі: закон України «Про освіту», «Стандарт вищої освіти України для галузі знань 01 Освіта/Педагогіка спеціальності 017 Фізична культура та спорт», «Навчальні програми з фізичної культури для закладів загальної середньої освіти» – має конкретні позиції щодо реалізації цілей сталого розвитку екологічного, соціального та економічного спрямування. Нормативно-правові документи галузі фізичної культури та спорту: закон України «Про фізичну культуру та спорт», «Державна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на період до 2020 року», «Національна доктрина розвитку фізичної культури та спорту», «Національна стратегія з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», «Стратегія формування сучасної системи олімпійської підготовки на період до 2020 року», закон України «Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту найвищих досягнень в Україні» – не мають чітких пунктів, спрямованих на досягнення цілей сталого розвитку, проте вони містять окремі позиції, які передбачають вирішення деяких соціальних та економічних проблем, екологічні ж аспекти не розглядаються.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10212
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.