Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10264
Назва: | Накопичення мікотоксинів у м'язах коропа лускатого (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) при згодовуванні корму, контамінованого T2-токсином та їх токсичність для подальших ланок харчового ланцюга Biogeosphere and Socium |
Автори: | Полотнянко, Лідія Віталіївна |
Ключові слова: | короп лускатий мікотоксин Т2 біохімічний статус організма харчовий ланцюг |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | International Scientific Conference: the program, abstracts |
Бібліографічний опис: | Полотнянко Л. Накопичення мікотоксинів у м'язах коропа лускатого (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) при згодовуванні корму, контамінованого T2-токсином та їх токсичність для подальших ланок харчового ланцюга Biogeosphere and Socium. International Scientific Conference: the program, abstracts (September 25-27, 2024; Słupsk, Poland). Chernihiv: Publishing House “Desna Polygraph”. 2024. С. 185-187. |
Короткий огляд (реферат): | Проведено ви вчення рівнів накопичення мікотоксинів у м'язах коропа лускатого при згодовуванні корму, контамінованого Т2-токсином. Контролювання вмісту мікотоксинів на етапі заготовлення сировини та виготовлення кормів може бути недостатнім для уникнення ризику зараження риби продуктами метаболізму мікроскопічних грибів. Реалізація ж ставкової риби без попередньої перевірки може призвести до ризику отруєння людини мікотоксинами, зокрема трихотиценовими, які є одними з найбільш небезпечних. Крім того, в результаті згодовування неякісного корму знижується поживна цінність риби. Для уникнення цих ризиків перед необхідно визначити гранично допустимі рівні мікотоксинів в м'язах ставкової риби та контролювання її за даним показником перед реалізацією. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10264 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.