Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10265
Назва: Токсичний вплив поверхнево-активних речовин та солей важких металів на організм риб
Автори: Матюшко, Сергій Миколайович
Ключові слова: короп лускатий
ксенобіотиики
біохімічний статус організма
Дата публікації: 2024
Видавництво: Biogeosphere and Socium. International Scientific Conference: the program, abstracts
Бібліографічний опис: Матюшко С. Токсичний вплив поверхнево-активних речовин та солей важких металів на організм риб. Biogeosphere and Socium. International Scientific Conference: the program, abstracts (September 25-27, 2024; Słupsk, Poland). Chernihiv: Publishing House “Desna Polygraph”. 2024. С. 173-176.
Короткий огляд (реферат): Досліджено особливості впливу ксенобіотиків на організм коропа лускатого. Антропогенне забруднення набуває більших масштабів в екосистемах, в тому числі гідроекосистемах, робить актуальним вивчення механізмів впливу важких металів та інших токсикантів на організми. Важким металам властиві: висока біологічна активність, здатність до акумуляції в організмі без зменшення токсичності, легкість біоперенесення в навколишньому середовищі. Біохімічний статус водних організмів залежить від концентрації ксенобіотика, часу впливу та природи речовини, що впливає на організм, що визначає специфічність його дії, динаміку акумуляції та перерозподілу в організмі. За різних розведень певних ксенобіотиків і в залежності від органу, виявляються різні реакції, зокрема в активності досліджуваних ферментів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10265
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.