Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10282
Назва: Еколого-ценотична характеристика та ресурсна оцінка чорничників урочища Східні піски (Чернігівська обл.)
Автори: Захарченко, Аліна Олександрівна
Ключові слова: еколого-ценотична характеристика
ресурсна оцінка
чорниця
урочище Східні піски
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Захарченко А. О. Еколого-ценотична характеристика та ресурсна оцінка чорничників урочища Східні піски (Чернігівська обл.) : кваліфікаційна р-та освітнього ступеня «магістр», студентки 6 курсу, 65 групи, спец.: 101 Екологія / наук. керівник: д. біол. н., проф. О. В. Лукаш / Природничо-математичний факультет, Кафедра екології, географії та природокористування. Чернігів, 2023. 58 с.
Короткий огляд (реферат): Посилення антропогенного тиску на лісові екосистеми Чернігівського Полісся як і Полісся в цілому призводить до необхідності застосування заходів щодо використання лісових рослин, які мають ресурсне значення, на основі вивчення екологічних особливостей, продуктивності, ресурсів того чи іншого виду. Чорниця (Vaccinium myrtillus L.) завдяки цілющим властивостям є найбільш популярною рослиною на Поліссі. Її ягоди якої заготовляють у великих обсягах. У науковій медицині використовують ягоди і листки чорниці, використовують як засіб при лікуванні початкових форм цукрового діабету. Метою дослідження було вивчити лісорослинні умови та синтаксономію місць заготівлі та ресурси чорниці в урочищі Східні піски Холминського лісгоспу Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10282
Розташовується у зібраннях:спец.: 101 Екологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Захарченко_Еколого-ценотична характеристика.pdf2.52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.