Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10315
Назва: плив насіння чіа на якісні характеристики та хімічний склад кремово-збивних цукерок
Автори: Шидакова-Каменюка, О. Г.
Шкляєв, Олексій Миколайович
Степанькова, Г. В.
Ключові слова: кремово-збивні цукерки
насіння чіа
щільність
міцність
якість
органолептичні властивості
хімічний склад
Дата публікації: 2019
Видавництво: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі
Бібліографічний опис: Шидакова-Каменюка О. Г., Шкляєв О. М., Степанькова Г. В. Вплив насіння чіа на якісні характеристики та хімічний склад кремово-збивних цукерок. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Харків, 2019. Вип. 1(29). C. 185-199.
Короткий огляд (реферат): Установлено, що використання насіння чіа в технології кремовозбивних цукерок сприяє зменшенню їх щільності, збільшенню міцності та надає оригінальних органолептичних властивостей. Рекомендовано сумісне використання цілого та подрібненого насіння чіа в зазначеній технології. Ціле насіння вноситься в гідратованому стані на стадії збивання білкової маси в кількості 40% від маси сухого альбуміну. Подрібнене насіння додається на стадії отримання емульсійного напівфабрикату в кількості 40% від маси жиру. Відзначено збагачення цукерок білком, харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами, мінеральними речовинами (калієм, кальцієм, магнієм, фосфором, цинком) та вітамінами (С, Е, групи В).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10315
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.