Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10898
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Матюшко, Сергій | - |
dc.contributor.author | Мехед, Ольга Борисівна | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-07T07:15:06Z | - |
dc.date.available | 2025-05-07T07:15:06Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Матюшко С., Мехед О. Зміни вмісту аденілатів в тканинах коропа за дії мікотоксину Т2. Biota. Human. Technology. 2024. №3. С. 78-83. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10898 | - |
dc.description.abstract | Мета роботи. Дослідження впливу мікотоксину Т2 на вміст аденілатів в тканинах білих м’язів, печінки та мозку коропа. Методологія. Визначення вмісту АТФ, АДФ та АМФ у тканинах відповідних органів риб проводили методом висхідної одномірної тонкошарової хроматографії на силікагелевих пластинках «Sorbfil» з використанням системи розчинників: 1,4- діоксан, ізопропанол, аміак, вода у співвідношенні (4:2:1:4). Крім того, для більш повної оцінки стану аденілатної системи різних тканин коропа в умовах навантаження мікотоксином Т2 були розраховані такі характеристики енергетичного стану клітини: аденілатний енергетичний заряд (АЕЗ) та відношення мас аденілаткиназної реакції (ДМАК) Також розраховували відсоткове співвідношення аденілових нуклеотидів у тканинах риб. Кількість неорганічного фосфору визначали за методом Фіске–Субароу. | en_US |
dc.publisher | BHT : Biota. Human. Technology | en_US |
dc.subject | аденілати | en_US |
dc.subject | енергетичний обмін | en_US |
dc.subject | короп | en_US |
dc.subject | мікотоксин Т2 | en_US |
dc.title | Зміни вмісту аденілатів в тканинах коропа за дії мікотоксину Т2 | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | BHT : Biota. Human. Technology |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Мехед_Зміни вмісту аденілатів.pdf | 625,67 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.