Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10902
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лапицька, Надія Василівна | - |
dc.contributor.author | Рибалочко, Олена | - |
dc.contributor.author | Кавурко, Діана | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-07T09:20:53Z | - |
dc.date.available | 2025-05-07T09:20:53Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Лапицька Н., Рибалочко О., Кавурко Д. Кваліметрична оцінка якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництва. Biota. Human. Technology. 2025. №1. С. 138-147. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10902 | - |
dc.description.abstract | Роботу присвячено кваліметричній оцінці якості заморожених десертів Моті із використанням побічних продуктів сокового виробництва як плодової складової начинки. Мета статті – комплексне оцінювання якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництва, як компонента начинки, та камеді гуару, як стабілізатора рисового тіста, застосуванням принципів кваліметрії. Методологія. Під час проведення роботи використовували фізико-хімічні, органолептичні методи досліджень, принципи кваліметрії що враховують одиничні і групові якості розробленої продукції. Опрацювання результатів здійснювали за допомогою баз даних MC Excel. Наукова новизна полягає у тому, що застосуванням принципів кваліметрії встановлено ефективність внесення 10 % камеді гуару від маси рисового борошна для запобігання втрати структурно-механічних властивостей тіста десертів Моті під час заморожування і відтавання. Також встановлена доцільність використання яблучних і чорничних вичавок для збагачення заморожених десертів Моті та надання їм доданої вартості за рахунок комплексної переробки сировини. | en_US |
dc.publisher | BHT : Biota. Human. Technology | en_US |
dc.subject | кваліметрія | en_US |
dc.subject | комплексний показник якості | en_US |
dc.subject | заморожені десерти Моті | en_US |
dc.subject | вичавки яблук | en_US |
dc.subject | вичавки чорниці | en_US |
dc.subject | камедь гуару | en_US |
dc.subject | рисове тісто | en_US |
dc.title | Кваліметрична оцінка якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництва | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | BHT : Biota. Human. Technology |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Лапицька_Кваліметрична оцінка.pdf | 989,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.