Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10902
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛапицька, Надія Василівна-
dc.contributor.authorРибалочко, Олена-
dc.contributor.authorКавурко, Діана-
dc.date.accessioned2025-05-07T09:20:53Z-
dc.date.available2025-05-07T09:20:53Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛапицька Н., Рибалочко О., Кавурко Д. Кваліметрична оцінка якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництва. Biota. Human. Technology. 2025. №1. С. 138-147.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10902-
dc.description.abstractРоботу присвячено кваліметричній оцінці якості заморожених десертів Моті із використанням побічних продуктів сокового виробництва як плодової складової начинки. Мета статті – комплексне оцінювання якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництва, як компонента начинки, та камеді гуару, як стабілізатора рисового тіста, застосуванням принципів кваліметрії. Методологія. Під час проведення роботи використовували фізико-хімічні, органолептичні методи досліджень, принципи кваліметрії що враховують одиничні і групові якості розробленої продукції. Опрацювання результатів здійснювали за допомогою баз даних MC Excel. Наукова новизна полягає у тому, що застосуванням принципів кваліметрії встановлено ефективність внесення 10 % камеді гуару від маси рисового борошна для запобігання втрати структурно-механічних властивостей тіста десертів Моті під час заморожування і відтавання. Також встановлена доцільність використання яблучних і чорничних вичавок для збагачення заморожених десертів Моті та надання їм доданої вартості за рахунок комплексної переробки сировини.en_US
dc.publisherBHT : Biota. Human. Technologyen_US
dc.subjectкваліметріяen_US
dc.subjectкомплексний показник якостіen_US
dc.subjectзаморожені десерти Мотіen_US
dc.subjectвичавки яблукen_US
dc.subjectвичавки чорниціen_US
dc.subjectкамедь гуаруen_US
dc.subjectрисове тістоen_US
dc.titleКваліметрична оцінка якості заморожених десертів Моті, виготовлених із використанням побічних продуктів сокового виробництваen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:BHT : Biota. Human. Technology

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лапицька_Кваліметрична оцінка.pdf989,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.