Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11768Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Tkaczenko, H. | - |
| dc.contributor.author | Lukash, Oleksandr | - |
| dc.contributor.author | Yakovenko, Oleksandr | - |
| dc.contributor.author | Opryshko, M. | - |
| dc.contributor.author | Maryniuk, M. | - |
| dc.contributor.author | Gyrenko, O. | - |
| dc.contributor.author | Buyun, L. | - |
| dc.contributor.author | Kurhaluk, N. | - |
| dc.contributor.author | Лукаш, Олександр Васильович | - |
| dc.contributor.author | Яковенко, Олександр Іванович | - |
| dc.date.accessioned | 2025-11-11T18:53:36Z | - |
| dc.date.available | 2025-11-11T18:53:36Z | - |
| dc.date.issued | 2024 | - |
| dc.identifier.citation | Tkaczenko H., Lukash O., Yakovenko O., Opryshko M., Maryniuk M., Gyrenko O., Buyun L., Kurhaluk N. (2024). Evaluation of the in vitro antibacterial activity of natural multifloral honeys against selected gram-positive and gram-negative bacterial strains // Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality, 2024 Vol. 8, no. 2. P. 170–179. DOI: https://doi.org/10.15414/ainhlq.2024.0019 | en_US |
| dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11768 | - |
| dc.description.abstract | The increasing emergence of antibiotic-resistant bacteria has raised concerns about the effectiveness of conventional antimicrobial therapies, prompting the search for alternative treatments. Honey, especially multifloral honey, has gained attention for its potential antibacterial properties. This study aimed to evaluate the in vitro antibacterial activity of different natural multifloral honeys against selected Gram-positive and Gram-negative bacterial strains. | en_US |
| dc.language.iso | en | en_US |
| dc.publisher | Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality | en_US |
| dc.subject | antibacterial activity | en_US |
| dc.subject | multifloral honey | en_US |
| dc.subject | in vitro | en_US |
| dc.subject | gram-positive bacteria | en_US |
| dc.subject | gram-negative bacteria | en_US |
| dc.subject | antimicrobial resistance | en_US |
| dc.subject | Kirby-Bauer disc diffusion technique | en_US |
| dc.title | Evaluation of the in Vitro Antibacterial Activity of Natural kinds of Multi-floral Honey Against Selected Gram-Positive and Gram-Negative Bacterial Strains | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Yakovenko_Evaluation of the in Vitro Antibacterial Activity.pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.