Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11769
Назва: In vitro Antibacterial Efficacy of Various Natural Rapeseed Honey against Some Gram-positive and Gram-negative Bacterial Strains
Автори: Tkachenko, H.
Lukash, Oleksandr
Yakovenko, Oleksandr
Opryshko, M.
Maryniuk, M.
Gyrenko, O.
Buyun, L.
Kurhaluk, N.
Лукаш, Олександр Васильович
Яковенко, Олександр Іванович
Ключові слова: rapeseed honey
antibacterial activity
Staphylococcus aureus
Escherichia coli
Pseudomonas aeruginosa
Enterococcus faecalis strains
Kirby-Bauer disc diffusion technique
Дата публікації: 2024
Видавництво: Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality
Бібліографічний опис: Tkachenko H., Lukash O., Yakovenko O., Opryshko M., Maryniuk M., Gyrenko O., Buyun L., Kurhaluk N. (2024) In vitro Antibacterial Efficacy of Various Natural Rapeseed Honey against Some Gram-positive and Gram-negative Bacterial Strains // Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality. Vol. 8, no. 1. P. 17–25. DOI: https://doi.org/10.15414/ainhlq.2024.0003.
Короткий огляд (реферат): With the ongoing threat of antibiotic resistance and the limitations of conventional antimicrobial therapies, honey represents a valuable natural alternative with the potential to complement existing treatment strategies and reduce the spread of resistant bacterial strains. Known to be rich in bioactive compounds, rapeseed honey is a promising alternative to traditional antibiotics amid growing concerns about antibiotic resistance.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11769
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yakovenko_Natural Rapeseed Honey.pdf589,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.