Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1699
Назва: Коротка історія чернігівського націоналістичного клубу «Січ» та його директора Анатолія Михайловича Приходько (1941–1943)
Автори: Дорохіна, Тамара Федорівна
Ключові слова: окупація
реабілітація
клуб
театр
націоналізм
репресії
Дата публікації: 2017
Видавництво: Сіверянський літопис
Короткий огляд (реферат): В окупованій фашистами Україні існувала певна система театральної культури. Замовчування і забуття цього феноменального явища призвело до «білих плям» в історії діяльності культурно-просвітницької сфери Чернігова у повоєнний період. Висвітленню означеної проблеми присвячена представлена стаття. Театральне мистецтво окупованого міста розпочало свою діяльність з клубної організації на базі ідей націєтворення та розбудови самостійної держави. І клуб «Січ», і його наступник – театр ім. І. Котляревського з їх незмінним керівником А.М. Приходьком витримали неабиякі випробування протягом усіх років своєї роботи. Приходько попри тиск, постійний ризик, який міг спричинити загрозу його життю, продовжував працювати, уберіг колектив театру від репресій та вивезення на примусові роботи у Німеччину. У статті представлені матеріали кримінальних справ А.М. Приходька, Ф.І. Піпи, І.В Курача, Г.Д. Ребенка та ін., свідчення їх фігурантів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1699
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.