Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1907
Назва: Від самознищення да самопорятунку (екологія духу у творі В. Шкляра «Чорне сонце»)
Автори: Сазонова, Олена Володимирівна
Янкова, Н.
Ключові слова: ідейно-моральні пріоритети
загальнолюдські цінності
слов’янська міфологія
символіка
межова ситуація
національний дух
Дата публікації: 2016
Видавництво: Науковий вісник Ужгородського університету
Бібліографічний опис: Сазонова О. В., Янкова Н. Від самознищення да самопорятунку (екологія духу у творі В. Шкляра «Чорне сонце»). Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Філологія. Ужгорож, 2016. Вип. 2 (36). С. 227 – 231.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізується, як прозаїкові вдалося передати ідейно-моральні переконання молодого покоління у межових умовах війни на Сході нашої Батьківщини. Зауважено авторське бачення віри у досягнення соціальної гармонії, пошуки причин недосконалості сучасного життя, безпосередньо першовитоки бойових дій. Простежено, як письменник відбив характер сьогодення, гостро зреагував на суть трагедії українців - народження нового морального катарсису - і порушив важливе для українців національне питання про душевну красу як благо для всіх живих і загиблих та філософію людського буття. Спостережено: митець переконаний, що національна культура зокрема традицїї, звичаї, пам’ятки, формують тип культурної особистості. а також сприяють утвердженню загальнолюдських цінностей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1907
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.