Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1915
Назва: Соловйов та М. Хвильовий: суголосся думок щодо розвитку національних літератур
Автори: Сазонова, Олена Володимирівна
Ключові слова: літературний процес
національна самобутність
стиль
концепція
Дата публікації: 2011
Видавництво: Теоретична і дидактична філологія: зб. наук. праць
Бібліографічний опис: Сазонова О. В. (Кривуляк Олена). Соловйов та М. Хвильовий: суголосся думок щодо розвитку національних літератур. Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України. ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Інститут мови і літератури. Теоретична і дидактична філологія: зб. наук. праць. Київ, 2011. Вип. 9. С. 193 – 202.
Короткий огляд (реферат): У статті з’ясовується типологічна спорідненість творів В.Соловйова та М.Хвильового у проблемному, тематичному, естетичному аспектах. Помічено, що В.Соловйов та М.Хвильовий намагалися синтезувати міжнародний багатовіковий естетичний досвід. Вони відчували своє національне письменство як частину макросвіту, трагедія універсуму ставала для них ознакою людини. Обидва інтерпретували смисл людини за змістом душі та сердечних почувань. В.Соловйов залишився прибічником елітарного мистецтва модерну. М.Хвильовий зрефлектував у бік соціальний.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1915
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
В.Соловйов та М. Хвильовий суголосся думок.pdf478.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.