Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1919
Назва: Дискурс "кохання - зрада - смерть" у творах М. Коцюбинського та М. Могилянського
Автори: Сазонова, Олена Володимирівна
Ключові слова: прозаїки початку XX cт.
дискурс
мотиви кохання
зради
смерті
ідіостиль
Дата публікації: 2015
Видавництво: Література та культура Полісся : зб. наук. пр.
Бібліографічний опис: Сазонова О. В. Дискурс "кохання - зрада - смерть" у творах М. Коцюбинського та М. Могилянського. Література та культура Полісся : зб. наук. пр. / Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Ніжин, 2015. Вип. 78. №4. С. 146 – 155.
Серія/номер: Філологічні науки;
Короткий огляд (реферат): У статті охарактеризовано смислову структуру поняття "кохання", виявлено його значення та місце у системі ідіостилів М. Коцюбинського та М. Могилянського на прикладі конкретних прозових текстів. Здійснено спробу окреслити складові дискурсу "кохання -зрада - смерть" у новелах як на естетико-філософському рівні, так і на соціально-побутовому включно із поняттями "симпатія", "ніжність", "ненависть", "антипатія", "нудьга", "відчай", "страх", "горе", "ігнорування". Особлива увага у творах письменників приділена втіленню мотиву "кохання", який є центральним у семантичному полі, решта розглядаються тільки як супутні, похідні та наслідкові від нього.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1919
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.