Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2252
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ребенок, Вадим Михайлович | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-10T12:55:30Z | - |
dc.date.available | 2020-04-10T12:55:30Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Ребенок В. М. Методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій. Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка. Чернігів, 2018. Вип. 153. С. 117-121. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2252 | - |
dc.description.abstract | У статті проаналізовано методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій в закладах вищої освіти. Доведено, що наочне навчання будується не на уявленнях і словах, а на конкретних образах безпосередньо сприйнятих студентом. Необхідно так організовувати навчальну діяльність, щоб були створені умови для самостійного розподілу та узагальнення студентом суттєвих і несуттєвих ознак харчової галузі. Дослідженням встановлено, що наочність виконує ілюстративну функцію, але може виконувати - пояснювальну, операторну, тобто не тільки ілюструвати, показувати спосіб дії з матеріалами. Наочність є засіб матеріальної функції різного змісту засвоєння знань. Натуральні моделі та їх наочні зображення є простими замінювачами реальних об'єктів, з якими вони зберігають повну схожість. Вони виступають наочною опорою для формування в студентів конкретних образів навчальних об'єктів, на основі яких формуються наукові поняття, і утворюється емоційний фонд, без якого знання не можуть бути зрозумілі й достатньо міцно засвоєні. З’ясовано, що умовні графічні зображення, на відміну від натуральних моделей і наочних малюнків, сприяють передачі схованих від безпосереднього сприйняття властивостей навчального об'єкта. Модель передає тільки зовнішні, типові особливості даного об'єкту, в той час як його креслення дозволяє виявити всю геометричну форму та особливості конструкції Кінематична схема цього ж об'єкту дає уявлення про характер взаємодії його окремих частин, незалежно від їх конкретного конструктивного оформлення у вигляді окремих складових елементів, тут же розкриваються засоби з'єднання цих елементів. | en_US |
dc.publisher | Вісник ЧНПУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Педагогічні науки; | - |
dc.subject | харчові технології | en_US |
dc.subject | заклади вищої освіти | en_US |
dc.subject | фахова підготовка | en_US |
dc.subject | технологічний процес | en_US |
dc.title | Методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій.pdf | 313.45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.