Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2252
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРебенок, Вадим Михайлович-
dc.date.accessioned2020-04-10T12:55:30Z-
dc.date.available2020-04-10T12:55:30Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationРебенок В. М. Методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій. Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка. Чернігів, 2018. Вип. 153. С. 117-121.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2252-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано методичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологій в закладах вищої освіти. Доведено, що наочне навчання будується не на уявленнях і словах, а на конкретних образах безпосередньо сприйнятих студентом. Необхідно так організовувати навчальну діяльність, щоб були створені умови для самостійного розподілу та узагальнення студентом суттєвих і несуттєвих ознак харчової галузі. Дослідженням встановлено, що наочність виконує ілюстративну функцію, але може виконувати - пояснювальну, операторну, тобто не тільки ілюструвати, показувати спосіб дії з матеріалами. Наочність є засіб матеріальної функції різного змісту засвоєння знань. Натуральні моделі та їх наочні зображення є простими замінювачами реальних об'єктів, з якими вони зберігають повну схожість. Вони виступають наочною опорою для формування в студентів конкретних образів навчальних об'єктів, на основі яких формуються наукові поняття, і утворюється емоційний фонд, без якого знання не можуть бути зрозумілі й достатньо міцно засвоєні. З’ясовано, що умовні графічні зображення, на відміну від натуральних моделей і наочних малюнків, сприяють передачі схованих від безпосереднього сприйняття властивостей навчального об'єкта. Модель передає тільки зовнішні, типові особливості даного об'єкту, в той час як його креслення дозволяє виявити всю геометричну форму та особливості конструкції Кінематична схема цього ж об'єкту дає уявлення про характер взаємодії його окремих частин, незалежно від їх конкретного конструктивного оформлення у вигляді окремих складових елементів, тут же розкриваються засоби з'єднання цих елементів.en_US
dc.publisherВісник ЧНПУen_US
dc.relation.ispartofseriesПедагогічні науки;-
dc.subjectхарчові технологіїen_US
dc.subjectзаклади вищої освітиen_US
dc.subjectфахова підготовкаen_US
dc.subjectтехнологічний процесen_US
dc.titleМетодичні основи використання наочності майбутніми викладачами професійної підготовки на заняттях харчових технологійen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.