Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3414
Назва: Когнітивно-риторичні механізми впливу в агломовному журнальному дискурсі
Автори: Репех, Наталія Валеріївна
Ключові слова: когнітивно-риторичні механізми впливу
англомовний журнал
текст
читач
Дата публікації: 2015
Видавництво: Матеріали 6-ї Міжнародної науково-практичної конференції
Бібліографічний опис: Репех Н. В. Когнітивно-риторичні механізми впливу в агломовному журнальному дискурсі / Репех Н. В. // Мова. Культура. Комунікація: дослідження мови та літератури в глобалізованому світі: Матеріали 6-ї Міжнародної науково-практичної конференції (Чернігів, 24 – 25 квітня 2015 р.). – Чернігів : Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка. – 2015. – С. 88-91.
Короткий огляд (реферат): Стаття зосереджується на когнітивних та риторичних засобах впливу на адресата в дискурсі англійського журналу. Стосовно риторичних етапів формування тексту автор виділяє два основні засоби побудови подій у медіа-дискурсі: винахідницько-елокуційний та диспозиційний. Винахідливо-красномовне означає звернення до сприймаючого досвіду читача, представленого в семантиці лексичних засобів у форматі зображувальної схеми. Диспозиційні засоби привертають увагу читача, а також зображують події відповідно до точки зору автора, розміщуючи ці мовні засоби у найбільш помітних позиціях статті (заголовок, підводи, актуальне речення абзацу).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3414
Розташовується у зібраннях:Науково-практична конференція



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.