Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5680
Назва: Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах коропа за різних умов утримання риб
Автори: Яковенко, Борис Володимирович
Третяк, Олександр Петрович
Мехед, Ольга Борисівна
Хайтова, Г. Д.
Симонова, Наталія Анатоліївна
Ключові слова: антиоксидантна система
короп
перекисне окислення ліпідів
супероксиддисмутаза
каталаза
глутатіон-пероксидаза
глутатіонтрансфераза
глутатіонредуктаза
Дата публікації: 2017
Видавництво: Тернопільські біологічні читання Тernopil bioscience
Бібліографічний опис: Яковенко Б. В., Третяк О. П., Мехед О. Б., Хайтова Г. Д., Симонова Н. А. Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах коропа за різних умов утримання риб. Тернопільські біологічні читання Тernopil bioscience. 2017. С.155-158.
Короткий огляд (реферат): Активація перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) є універсальним наслідком впливу на живу систему різноманітних екстремальних агентів, результатом окисного катаболізму складних органічних структур. Посилення ПОЛ типове для багатьох патологічних процесів і хвороб. Специфічну антиоксидантну систему поділяють на ферментну і неферментну. До ферментної належать супероксиддисмутаза (СОД), каталаза, глутатіон-пероксидаза, глутатіонтрансфераза, глутатіонредуктаза. Ферменти-антиоксиданти характеризуються високою специфічністю дії, спрямованою на метаболізм конкретних форм активних кисневих метаболітів. Метою роботи було дослідження впливу токсичних умов утримання на активність антиоксидантних ферментів білих м’язів та печінки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5680
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.