Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5680
Назва: | Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах коропа за різних умов утримання риб |
Автори: | Яковенко, Борис Володимирович Третяк, Олександр Петрович Мехед, Ольга Борисівна Хайтова, Г. Д. Симонова, Наталія Анатоліївна |
Ключові слова: | антиоксидантна система короп перекисне окислення ліпідів супероксиддисмутаза каталаза глутатіон-пероксидаза глутатіонтрансфераза глутатіонредуктаза |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Тернопільські біологічні читання Тernopil bioscience |
Бібліографічний опис: | Яковенко Б. В., Третяк О. П., Мехед О. Б., Хайтова Г. Д., Симонова Н. А. Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах коропа за різних умов утримання риб. Тернопільські біологічні читання Тernopil bioscience. 2017. С.155-158. |
Короткий огляд (реферат): | Активація перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) є універсальним наслідком впливу на живу систему різноманітних екстремальних агентів, результатом окисного катаболізму складних органічних структур. Посилення ПОЛ типове для багатьох патологічних процесів і хвороб. Специфічну антиоксидантну систему поділяють на ферментну і неферментну. До ферментної належать супероксиддисмутаза (СОД), каталаза, глутатіон-пероксидаза, глутатіонтрансфераза, глутатіонредуктаза. Ферменти-антиоксиданти характеризуються високою специфічністю дії, спрямованою на метаболізм конкретних форм активних кисневих метаболітів. Метою роботи було дослідження впливу токсичних умов утримання на активність антиоксидантних ферментів білих м’язів та печінки |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5680 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах коропа за різних умов утримання риб .pdf | 184.34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.