Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5844
Назва: Чернігівська духовна семінарія у спогадах Й.Самчевського
Автори: Ципляк, Наталія Олегівна
Ключові слова: Чернігівська духовна семінарія
Й. Самчевський
навчальний заклад
навчально-виховний процес
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Ципляк Н. О. Чернігівська духовна семінарія у спогадах Й.Самчевського. Фльорівські читання : матеріали наук.-практ. конф. Чернігів, 2017. С. 42 – 44.
Короткий огляд (реферат): Незважаючи на те, що Чернігівська духовна семінарія являла собою потужний навчальний заклад на теренах Північного Лівобережжя наприкінці ХVІІІ – на початку ХХ ст., на сьогоднішній день залишилося ще багато невідомих сторінок її історії. Важливим джерелом з історії Чернігівської духовної семінарії є спогади її вихованців та викладачів. Хоча спогадам властиве суб’єктивне забарвлення, вони дозволяють відтворити приховані від стороннього ока сторінки історії семінарії. Особливо цінними є спогади Ф.Кістяківського, І.Кулжинського та Й.Самчевського, які відносяться до першої половини ХІХ ст. У спогадах Й.Самчевського, який викладав у Чернігівській духовній семінарії протягом 1823–1836 рр., значну увагу приділено організації навчально-виховного процесу, постатям очільників закладу й викладачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5844
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чернігівська духовна семінарія у спогадах Й.Самчевського.pdf208.8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.