Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5955
Назва: Роль виборних iнституцiй у процесі органiзацiї пожежної охорони у мiстах Чернiгiвської губернiї (остання третина ХIХ ст.)
Автори: Шара, Любов Миколаївна
Ключові слова: пожежна охорона
Чернігівська губернія
Дата публікації: 2005
Видавництво: Сiверянський лiтопис
Бібліографічний опис: Шара Л. М. Роль виборних iнституцiй у процесі органiзацiї пожежної охорони у мiстах Чернiгiвської губернiї (остання третина ХIХ ст.). Сiверянський лiтопис. 2005. С. 81-86.
Короткий огляд (реферат): До проблеми організації пожежної справи в ХІХ ст. спеціалісти зверталися неодноразово. У дореволюційний період вона розроблялася О. Львовим, О. Чеховим, Ф. Ландезеном та іншими, котрі, спираючись на фактичні матеріали статистичного й описового характеру, грунтовно проаналізували стан пожежної охорони в містах російських губерній, профілактичні заходи, методи боротьби з вогняною стихіею, кількісні і якісні показники пожежних частин, їх практичну діяльність, внесли пропозиції щодо покращання та перспектив розвитку пожежної справи. Проте, як зазначив А. Томіленко, дореволюційні дослідження були лишень «першим кроком у наближенні до наукового вивчення проблеми». У них відсутній комплексний підхід у контексті аналізу історії пожежної охорони, поза увагою залишилися матеріали з регіонів, у тому числі українських.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/5955
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.