Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6329
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBondar, О. S.-
dc.contributor.authorБондар, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorKurmakova, I. M.-
dc.contributor.authorКурмакова, Ірина Миколаївна-
dc.contributor.authorVorobyova, V. I.-
dc.contributor.authorВоробйова, В. І.-
dc.date.accessioned2020-11-20T09:06:49Z-
dc.date.available2020-11-20T09:06:49Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationBondar О. S., Kurmakova I. М., Vorobyova V. I. Food additives as factor of microbial corrosion of steel. Microbiology, virology and immunology lublin December 27-28. 2017. lublin Republic of Poland, 2017. С. 187–190.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6329-
dc.description.abstractIndustrial equipment simultaneously undergoes several types of corrosion, approximately 50% of corrosion cost is due to microbiologically influenced corrosion [1, p. 290]. Types of industrial objects that destroyed with the participation of microorganisms are equipment of treatment facilities, industrials equipment for food industries, etc. During the operation of treatment facilities (especially in the initial stages of water treatment in the presence of a sufficient amount of nutrients) in anaerobic conditions on the surface of metal structures a sulfidogenic biofilm is formed - the place of active corrosion processes [1, p. 333]. Food additives that are widely used and fall into waste water can be sources of carbon and sulfur for corrosive microorganisms.en_US
dc.publisherMicrobiology, virology and immunologyen_US
dc.titleFood additives as factor of microbial corrosion of steelen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Food additives as factor of microbial corrosion of steel.pdf1.64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.