Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7050
Назва: Роль жінки у промисловому виробництві країн Європи та Америки у другій половині XIX - на початку XX ст.
Автори: Павленко, Людмила Анатоліївна
Ключові слова: жінка у промисловому виробництві
Європа
Америка
друга половина XIX - на початок XX ст.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Матеріали ХІІІ обласної науково-практичної конференції
Бібліографічний опис: Павленко Л. А. Роль жінки у промисловому виробництві країн Європи та Америки у другій половині XIX - на початку XX ст. Жінки Чернігівщини: історія і сучасність. Жінка в умовах сучасної реальності : самоідентифікація і перспективи. Матеріали ХІІІ обласної науково-практичної конференції, (Чернігів, 25 листопада 2020 р.); за заг. ред. І.В.Дорожкіної. Чернігів : ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс «Десна», 2020. – С.63-66.
Короткий огляд (реферат): Упродовж століть жінка залишалася замкненою у власному домі під опікою родичів чоловічої статі, спочатку - батька, згодом - чоловіка, зранку до пізньої ночі виконуючи обов’язки берегині сімейного вогнища, господині побуту і доглядальниці дітей. Повна економічна залежність внаслідок від-сутності законів, які б захищали право жінки розпоряджатися своїм майном і статками, закритість ринку праці для жінок майже в усіх сферах економічно¬го життя, неможливість отримати професійну освіту та споконвічні тендерні стереотипи поведінки в традиційному суспільстві країн Європи та Америки тривалий час стримували трудову ініціативу жіноцтва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7050
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.