Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7187
Назва: Викиди автомобільного транспорту як джерело забруднення атмосферного повітря міста Чернігова
Автори: Купчик, Олена Юріївна
Ключові слова: сніжний покрив
забруднювач
важкі метали
іони
автотранспорт
Дата публікації: 2015
Видавництво: Young Scientist
Бібліографічний опис: Купчик О. Ю. Викиди автомобільного транспорту як джерело забруднення атмосферного повітря міста Чернігова. Young Scientist. 2015. № 2 (17) february. С. 17-20.
Короткий огляд (реферат): З-за високої сорбційної здатності снігу на земній поверхні сніговий покрив використано як індикатор стану атмосферного повітря. В якості хімічних індикаторів стану снігового покриву отримано просторовий розподіл важких металів, а також сульфат-, сульфід-, нітрат-іонів та іонів амонію вздовж найбільш напружених автомагістралей міста. Визначення вмісту елементів проводиться методами колориметрії та інверсійної вольтамперометрії. Проаналізовано взаємозв’язок між вмістом забруднювачів та наявністю антропогенного впливу. Встановлено позитивний тренд вмісту свинцю, купруму, цинку та кадмію, сульфат-, нітратіонів та амонійного азоту в сніговому покриві в порівнянні з надмірним вмістом зважених речовин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7187
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.