Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/765
Назва: Епістолярний стиль письма (теоретичні аспекти)
Автори: Сазонова, Олена Володимирівна
Яковенко, М. В.
Ключові слова: епістолярна література
епістолографія
епістолярій
епістолярна критика
лист
Дата публікації: 2016
Видавництво: Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка
Бібліографічний опис: Сазонова О. В., Яковенко М. В. Епістолярний стиль письма (теоретичні аспекти). Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка / Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка. Чернігів : ЧНПУ, 2016. Вип. 140. С. 269–271.
Короткий огляд (реферат): У статті схарактеризовано поняття "епістолярної літератури". Уточнено, що це – різножанрові твори художньої літератури, у яких використовується форма листа або послання, узалежнена законами художньої умовності. Визначено одиницю епістолярної літератури, тобто лист. Також проаналізовано похідні поняття – "епістолярна критика" та "епістолографія". Епістолографія – це листування приватного характеру, що в кращих своїх зразках має історико-культурне значення, відома з дуже давніх часів, початок її можна віднести до періоду античності. Спостережено, що в розвитку української літератури епістолярій письменників займає чільне місце, оскільки листи є джерелом не тільки біографії письменників, але вони ще можуть надати важливі відомості про культурно-історичний та політичний розвиток того чи іншого періоду. Наводиться думка про те, що письменницькі листи цінні, насамперед, тим, що в них містяться вкраплення літературно-критичних роздумів і оцінок. Розглядається поняття епістолярної критики на прикладі листування М. Коцюбинського та М. Чернявського.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/765
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
64.pdf450.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.