Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7658
Назва: Вплив протонування вторинних N-гетарилметил-N-ариламінів на їх протикорозійну дію в кислих середовищах
Автори: Туз, В. М.
Ключові слова: корозія металів
кислі середовища
інгібітори
органічні сполуки
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Туз В. М. Вплив протонування вторинних N-гетарилметил-N-ариламінів на їх протикорозійну дію в кислих середовищах: бакалавр. кваліфікац. р-та студентки 4 курсу, 42 групи, спец.: 102 Хімія / наук. керівник.: І. М. Курмакова; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2020. 65 с.
Короткий огляд (реферат): Однією з найважливіших проблем у сферах, де застосовуються металеві конструкції та вироби є їх захист від корозійного руйнування. Тому, що корозія металів і сплавів відбувається безперервно та завдає величезних збитків. Через корозійний вплив передчасно руйнуються нафто-, газо- й водопроводи, металеві конструкції, апарати, машини та устаткування. Прямі втрати від корозії (на капітальні і поточні ремонти) в промислово розвинених країнах становлять 2-5 % національного доходу, втрати металофону –15-30 % її щорічної виплавки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7658
Розташовується у зібраннях:спец.: 102 "Хімія"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Туз-В.М..pdf5.59 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.