Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8029
Назва: Формування читацької компетентності як парадигма успішної особистості майбутнього
Автори: Нікітіна, Наталія Петрівна
Ключові слова: читацька компетентність
інформаційний простір
молодші школярі
успішна особистість
візуалозалежність
Дата публікації: 2020
Видавництво: New Inception : науковий журнал
Бібліографічний опис: Нікітіна Н. П. Формування читацької компетентності як парадигма успішної особистості майбутнього. New Inception. 2020. № 1. С. 52-59.
Короткий огляд (реферат): Мета статті – формування читацької компетентності як парадигми успішної особистості в умовах конвергенції медіасередовища та впливу інтернет-технологій на свідомість дитини. Методологія. Досліджувана проблема розглянута в контексті розвитку світової науково-критичної думки, яка із занепокоєнням реагує щодо означеного питання, наголошуючи на стрімкому рівні падіння читабельності. Під час дослідження використано такі методи, як: теоретичні (аналіз, синтез, узагальнення) та емпіричні (спостереження, бесіди з учнями, студентами та вчителями). Наукова новизна. У статті визначено змінені моделі традиційного читання, окреслені та виокремлені основні тенденції, характерні для сучасних дітей; зазначено, що за час всесвітнього карантину відбулася повна конвергенція медіасередовища. Обґрунтовується, що на цьому тлі важливо зберегти здатність до лінійної, паперової інформації, яка потребує зусиль та уваги для обробки, а візуалозалежність призводить до спрощення/спримітивізування й згрубілості мовлення. Визначено й схарактеризовано методи та прийоми, що впливають на особистісно-творчий компонент читацької компетентності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8029
Розташовується у зібраннях:New Inception : науковий журнал



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.