Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8175
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСимонова, Наталія Анатоліївна-
dc.contributor.authorПолотнянко, Лідія Віталіївна-
dc.contributor.authorМехед, Ольга Борисівна-
dc.date.accessioned2022-10-12T07:14:40Z-
dc.date.available2022-10-12T07:14:40Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСимонова Н. А., Полотнянко Л. В., Мехед О. Б. Зміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах та органах коропа лускатого за дії полютанів. Актуальні проблеми сучасної біохімії, клітинної біології та фізіології: матеріали VI Міжнар. наук. конф., 6-7 жовтня 2022 р., м. Дніпро, Україна / за заг. ред. Г.О. Ушакової. Дніпро : Ліра, 2022. C. 71-73.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8175-
dc.description.abstractБуло вивчено залежність вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах коропа лускатого залежно від умов утримання. Комбінований вплив поверхнево-активних речовин та солей цинку і фосфатів призводили до найбільших змін у печінці та зябрах риб. Мінімальні зміни відмічено у тканині мозку. Вказана тенденція тканинної специфічності спостерігалась після застосування токсичних речовин у підвищених концентраціях. За дії полютантів спостерігали збільшення вмісту досліджуваних речовин в тканинах та органах коропа лускатого. Його оцінка дозволяє охарактеризувати функціональний стан організму, а також виявити початкові, ще оборотні стадії багатьох захворювань.en_US
dc.publisherДніпро : Ліраen_US
dc.subjectкороп лускатийen_US
dc.subjectповерхнево-активні речовиниen_US
dc.subjectперекисне окисненняen_US
dc.titleЗміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах та органах коропа лускатого за дії полютанівen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів.pdf360.75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.