Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8175
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Симонова, Наталія Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Полотнянко, Лідія Віталіївна | - |
dc.contributor.author | Мехед, Ольга Борисівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-12T07:14:40Z | - |
dc.date.available | 2022-10-12T07:14:40Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Симонова Н. А., Полотнянко Л. В., Мехед О. Б. Зміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах та органах коропа лускатого за дії полютанів. Актуальні проблеми сучасної біохімії, клітинної біології та фізіології: матеріали VI Міжнар. наук. конф., 6-7 жовтня 2022 р., м. Дніпро, Україна / за заг. ред. Г.О. Ушакової. Дніпро : Ліра, 2022. C. 71-73. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8175 | - |
dc.description.abstract | Було вивчено залежність вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах коропа лускатого залежно від умов утримання. Комбінований вплив поверхнево-активних речовин та солей цинку і фосфатів призводили до найбільших змін у печінці та зябрах риб. Мінімальні зміни відмічено у тканині мозку. Вказана тенденція тканинної специфічності спостерігалась після застосування токсичних речовин у підвищених концентраціях. За дії полютантів спостерігали збільшення вмісту досліджуваних речовин в тканинах та органах коропа лускатого. Його оцінка дозволяє охарактеризувати функціональний стан організму, а також виявити початкові, ще оборотні стадії багатьох захворювань. | en_US |
dc.publisher | Дніпро : Ліра | en_US |
dc.subject | короп лускатий | en_US |
dc.subject | поверхнево-активні речовини | en_US |
dc.subject | перекисне окиснення | en_US |
dc.title | Зміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів в тканинах та органах коропа лускатого за дії полютанів | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Зміни вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів.pdf | 360.75 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.