Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8185
Назва: Діяльність закладів дошкільної освіти в Україні: історико-педагогічний вимір
Автори: Янченко, Тамара Василівна
Ключові слова: дошкільна освіта
заклад дошкільної освіти
громадська організація
товариство
Україна
Дата публікації: 2021
Видавництво: New Inception
Бібліографічний опис: Янченко Т. В. Діяльність закладів дошкільної освіти в Україні: історико-педагогічний вимір. New Inception. 2021. № 1-2. С. 58-65.
Короткий огляд (реферат): Мета статті – проаналізувати діяльність закладів дошкільної освіти в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. у контексті актуальних завдань сучасної дошкільної освіти. Методи дослідження. Наративний метод забезпечив збір, опис і оцінку історико-педагогічних фактів, що стосуються діяльності закладів дошкільної освіти в окреслений період, та поєднання їх у єдине ціле у певній послідовності; герменевтичний метод сприяв розумінню змісту джерел і наукової літератури, які стосуються ґенези теорії та практики дошкільної освіти в Україні; загальнонаукові методи (аналіз, синтез, узагальнення, порівняння) забезпечили вивчення архівних та опублікованих джерел і літератури з обраної теми, висвітлення фактів історії розвитку дошкільної освіти в Україні та формулювання відповідних висновків. Наукова новизна. Розкрито діяльність закладів дошкільної освіти, що були створені приватними особами та членами громадських організацій в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. До наукового обігу введено маловідомі та невідомі архівні документи і факти, що стосуються розвитку дошкільної освіти в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8185
Розташовується у зібраннях:New Inception : науковий журнал

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Діяльність закладів дошкільної освіти в Україні.pdf397.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.