Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8189
Назва: Законодавче та нормативно-правове забезпечення професійного розвитку науково-педагогічних працівників в Україні
Автори: Отич, Олена
Ключові слова: професійний розвиток
науково-педагогічні працівники
законодавчі акти
нормативно-правові документи
інституційний рівень
Стратегія людського розвитку
Україна
Дата публікації: 2021
Видавництво: New Inception
Бібліографічний опис: Отич О. Законодавче та нормативно-правове забезпечення професійного розвитку науково-педагогічних працівників в Україні. New Inception : наук. журн. / Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка ; голов. ред. С. І. Стрілець. Чернігів, 2021. № 3-4 (5-6). С. 30-40.
Короткий огляд (реферат): Мета статті – на основі аналізу законодавчих і нормативно-правових документів та сучасної практики професійного розвитку науково-педагогічних працівників виявити тенденції його реалізації в Україні та встановити відповідність його реального стану нормам, викладеним у державних документах. Методологія. Методологічною основою дослідження є системний підхід. Основні методи дослідження: аналіз законодавчих актів, нормативно-правових документів, вивчення сучасного стану професійного розвитку науково-педагогічних працівників в університетах України, порівняння, узагальнення, систематизація теоретичних та емпіричних даних, термінологічний аналіз, контент-аналіз. Наукова новизна. На основі аналізу та узагальнення законодавчих актів та нормативно-правових документів, що стосуються професійного розвитку науково-педагогічних працівників, вивчення сучасного стану його здійснення в українських закладах вищої освіти обґрунтовано значення професійного розвитку у нарощуванні людського потенціалу та виявлено тенденції його реалізації у вищій освіті України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8189
Розташовується у зібраннях:New Inception : науковий журнал



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.