Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8419
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Савченко, Олеся | - |
dc.contributor.author | Сиза, Ольга Іллівна | - |
dc.contributor.author | Корольов, Олександр | - |
dc.contributor.author | Квашук, Юлія Валеріївна | - |
dc.contributor.author | Максименко, Афанасій | - |
dc.date.accessioned | 2022-12-20T12:59:31Z | - |
dc.date.available | 2022-12-20T12:59:31Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Савченко О., Сиза О., Корольов О., Квашук Ю., Максименко А. Екстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталі. Фізико-хімічна механіка матеріалів. 2016. Спец. вип. №11. С. 224-229. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8419 | - |
dc.description.abstract | Технологічні процеси обробки продуктів потребують високих температур і тиску в обладнанні, руху потоків сировини і готової продукції, використання розчинів для миття і дезинфекції. Ці фактори зумовлюють посилення корозійного впливу агресивних технологічних середовищ на матеріали конструкції, знижується надійність і довговічність обладнання. Метали, які піддаються корозії, збільшують невиробничі втрати цінної продукції, а також витрати праці на очищення, мийку та дезинфекцію машин, транспортних засобів, агрегатів, трубопроводів. Метою роботи було розширення асортименту ефективних нетоксичних інгібіторів корозії на основі відходів рослинної сировини для захисту технологічного та допоміжного обладнання підприємств харчової промисловості України. На основі відходів рослинної сировини – шкірки плодів граната та основи капусти розроблено ефективні екологічно безпечні інгібітори корозії вуглецевих сталей. Максимальні захисні властивості спостерігаються при застосуванні інгібіторів у кислому середовищі (0,1 М HCl) – ступінь захисту Zm= 93,38 - 94,12 %, але у воді обидва інгібітори менш ефективні Zm = 72,92 - 82,45%. Запропонований інгібітор відповідає необхідним санітарно-гігієнічним вимогам, може бути використаний для захисту обладнання харчових виробництв. | en_US |
dc.publisher | Фізико-хімічна механіка матеріалів | en_US |
dc.subject | харчові технології | en_US |
dc.subject | інгібітори корозії | en_US |
dc.subject | природне джерело сировини | en_US |
dc.title | Екстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталі | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Екстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталі.pdf | 1.02 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.