Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8430
Назва: Галузь фізичної культури і спорту як перспектива для освіти в інтересах сталого розвитку
Автори: Цигура (Усманова), Галина Олексіївна
Гаркуша, Сергій Васильович
Ключові слова: сталий розвиток
освіта для сталого розвитку
майбутні фахівці фізичної культури і спорту
заклад вищої освіти
освітня програма
компетентності
Дата публікації: 2020
Видавництво: Черкаси : Видавець Чабаненко Ю.А.
Бібліографічний опис: Цигура Г.О., Гаркуша С.В. Галузь фізичної культури і спорту як перспектива для освіти в інтересах сталого розвитку. Підготовка фахівців з фізичної культури і спорту: професійно-педагогічні, науково-пошукові, технологічні аспекти: монографія / за наук. ред. М.О.Носка; заг. ред. Н.О.Терентьєвої. Черкаси : Видавець Чабаненко Ю.А., 2020. 402с. С. 172-213.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена висвітленню перспективи залучення майбутніх фахівців фізичної культури і спорту до освітньої діяльності для сталого розвитку. Коротко представлені історичні моменти становлення нового напряму розвитку людства – сталого розвитку та залучення світовим товариством до цього процесу галузей освіти і спорту. Наводиться визначення понять «сталий розвиток», «освіта для сталого розвитку». Акцентується увага на повільності впровадження освіти для сталого розвитку в Україні. В результаті аналізу реєстру суб’єктів освітньої діяльності Міністерства освіти і науки України з’ясовано, що кожна область України має заклади вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців фізичної культури і спорту. Згідно з інформацією офіційних електронних сайтів закладів вищої освіти України, повну версію освітніх програм на своїх офіційних сайтах надають близько 25% закладів вищої освіти. Біля 50% з них подають інформацію щодо повного чи часткового формування у випускників компетентностей, які сприятимуть освіті в інтересах сталого розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8430
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.