Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8492
Назва: Філософський концепт «любов» у спадщині В. Сухомлинського у контексті актуальних запитів освіти
Автори: Соломаха, Ірина Григорівна
Ключові слова: філософський концепт
любов
В. Сухомлинський
освіта
Дата публікації: 2022
Видавництво: Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю. Шлях до серця дитини в травматичних ситуаціях життя: електронний зб. матер.
Бібліографічний опис: Соломаха І. Г. Філософський концепт «любов» у спадщині В. Сухомлинського у контексті актуальних запитів освіти. Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю. Шлях до серця дитини в травматичних ситуаціях життя: електронний зб. матер. XII Міжнар. і XXIX Всеукр. пед. читань. Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2022. С. 95-98.
Короткий огляд (реферат): У сучасних умовах життя в українському суспільстві, які, на жаль, є травматичними і для дорослих, і для дітей, дуже актуальними є не тільки педагогічні та психологічні ідеї Василя Сухомлинського, а й філософські підходи видатного вченого до розуміння процесів розвитку, навчання та виховання дітей. В. Сухомлинський зазначає: «Дитинство – це світ особливий. Діти живуть своїми уявленнями про добро і зло, про хороше й погане; у них свої «критерії» краси, у них навіть свій вимір часу; в роки дитинства день здається роком, а рік – вічністю». Так само можна стверджувати, що у дітей власне розуміння загальнолюдських і філософських понять «любов», «ненависть», «любов до Батьківщини».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8492
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Філософський концепт «любов» у спадщині В. Сухомлинського.pdf312.9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.