Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8551
Назва: Запобігання травматизму в дзюдо як ознака професіоналізму тренера-викладача
Автори: Булєєв, М. В.
Ткаченко, Сергій Володимирович
Жара, Ганна Іванівна
Ключові слова: дзюдо
травматизм
спортсмени
тренувальний процес
професійність
профілактика
Дата публікації: 2022
Видавництво: Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова
Бібліографічний опис: Булєєв М. В., Ткаченко С. В., Жáра Г. І. Запобігання травматизму в дзюдо як ознака професіоналізму тренера-викладача. Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова, 2022. Вип. ЗК (147). С. 66-71.
Короткий огляд (реферат): Під час занять дзюдо проблема травматизму залишається нагально актуальною, оскільки цей вид спорту передбачає велику кількість складнокоординованих рухів, кидків, підніжок тощо. Внаслідок отриманих травм знижується рівень досягнень спортсмена, а у спортсменів-початківців часто виникає демотивація до занять. Мета статті полягає у визначенні причин травматизму і виявленні факторів ризику, що призводять до травматизму під час занять дзюдо, а також пошуку ефективних профілактичних заходів, механізмів запобігання травматизму. Завдання дослідження обумовлені поставленою метою: з’ясувати основні види травм у спортивній боротьбі, дослідити причини травматизму на заняттях з дзюдо, визначити способи та засоби уникнення травм на тренуваннях, встановити роль тренера-викладача у запобіганні травматизму.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8551
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Запобігання травматизму в дзюдо.pdf272.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.