Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8736
Назва: Своєрідність потрактування образу золотої рибки у романі М.Барбері «Елегантність їжака»
Автори: Пікун, Леся Василівна
Ключові слова: образ золотої рибки
міфологема
М. Барбері
філософське осмислення буття
психологічний стан
об’єктивна реальність
Дата публікації: 2020
Видавництво: Stuttgart, Deutschland
Бібліографічний опис: Пікун Л. В. Своєрідність потрактування образу золотої рибки у романі М.Барбері «Елегантність їжака». Tendenze attuali della moderna ricerca scientifica: der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 4), 5. Juni, 2020. Stuttgart, Deutschland: Europäische Wissenschaftsplattform. Р. 23-24.
Короткий огляд (реферат): Образ золотої рибки є складовою міфологеми, котра розгортається як оповідка про рибалку та золоту рибку у фольклорі багатьох країн (Індії, Китаю, Японії, Франції, Німеччини, України тощо). Наратив про золоту рибку розгортається таким чином. Головний герой живе тяжкою працею у скруті. Неочікувано він отримує несподіваний шанс, який дає можливість змінити життя, отримати достаток і статус. Образ золотої рибки набув переосмислення в романі сучасної французької письменниці Мюріель Барбері «Елегантність їжака» Історія філософського осмислення буття Паломи, однієї з героїнь роману, починається з образу золотої рибки, який вона виклала в особистому щоденнику під назвою «Глибока думка №1».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8736
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.