Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorStepanova, T. М.-
dc.contributor.authorСтепанова, Т. М.-
dc.contributor.authorGolovko, M. Р.-
dc.contributor.authorГоловко, М. П.-
dc.contributor.authorGolovko, T. М.-
dc.contributor.authorГоловко, Т. М.-
dc.contributor.authorPertsevoi, F. V.-
dc.contributor.authorПерцевой, Ф. В.-
dc.contributor.authorVasylenko, O. O.-
dc.contributor.authorВасиленко, О. О.-
dc.contributor.authorPrymenko, V. G.-
dc.contributor.authorПрименко, В. Г.-
dc.contributor.authorLapytska, N. V.-
dc.contributor.authorЛапицька, Надія Василівна-
dc.contributor.authorKoshel, O.Yu.-
dc.contributor.authorКошель, О. Ю.-
dc.date.accessioned2023-03-14T08:36:34Z-
dc.date.available2023-03-14T08:36:34Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationStepanova T.М., Golovko M.Р., Golovko T.М., Pertsevoi F.V., Vasylenko O. O., Prymenko V.G., Lapytska N. V., Koshel O.Yu. Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment. Journal of Chemistry and Technologies. 2022. № 30(4). Р. 652-658.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864-
dc.description.abstractДосліджено хімічний склад насіння вики (Vicia sativa L.) для визначення її потенціалу, як сировини для отримання білкового ізоляту pH-коригуючою обробкою. Показано, що насіння вики має низький вміст ліпідів (2.08 % на суху речовину), високий вміст сирого протеїну (30.12 % на суху речовину) та багате на мінеральні речовини (Zn, Mn, Cu, Mg та P). Співвідношення незамінних амінокислот до замінних (0.65), що вище за кількість, рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Рослинний білок є альтернативою тваринного в харчовій промисловості. До теперішнього часу насіння вики (Vicia sativa L.) масово не застосовувалось в харчовій промисловості за відсутності промислових технологій переробки. Білковий ізолят з насіння вики отримували pH-коригуючою обробкою та визначали його хімічний склад та функціональні властивості. Після pH-коригуючої обробки, хімічний склад білка та мінеральних речовин не показав суттєвих змін. Вміст протеїну у білковому ізоляті насіння вики склав 87.3 %, а вихід білкового ізоляту з насіння вики – 26.7 %. Для підтвердження функціональних властивостей білкового ізоляту з насіння вики були досліджені показники вологоутримуючої та жироутримуючої здатності. Насіння вики та білковий ізолят з нього показали високі функціональні властивості та якісний хімічний склад білків і мінеральних речовин для використання у технології ковбасних та кондитерських виробів та як їжа для дієтичного та вегетаріанського харчування.en_US
dc.publisherJournal of Chemistry and Technologiesen_US
dc.subjectнасіння викиen_US
dc.subjectнезамінні амінокислотиen_US
dc.subjectpH-коригуюча обробкаen_US
dc.subjectбілковий ізолятen_US
dc.subjectвологоутримуюча та жироутримуюча здатністьen_US
dc.subjectрослинний білокen_US
dc.subjectхарчові добавкиen_US
dc.subjectковбасні виробиen_US
dc.subjectпродукти харчуванняen_US
dc.subjectкондитерські виробиen_US
dc.subjectдієтичне та вегетаріанське харчуванняen_US
dc.titleChemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatmenten_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment.pdf1.15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.