Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8881
Назва: Дослідження властивостей похідних [1,2,4]триазоло[1,5-А]піридину з використанням методів доклінічної діагностики
Автори: Глушаков, Володимир Володимирович
Ключові слова: похідні [1,2,4]триазоло[1,5-А]піридину
лікарські засоби
токсикологія
біологічні моделі in vitro
антиоксиданти
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Глушаков В. В. Дослідження властивостей похідних [1,2,4]триазоло[1,5-А]піридину з використанням методів доклінічної діагностики : магістр. кваліфікац. р-та студентки 6 курсу, 62 групи, спец.: 102 Хімія / наук. керівник. : к.біолог.н., Смольський О.С. ; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2022. 66 с.
Короткий огляд (реферат): Широке використання відомих, а також розробка нових оригінальних лікарських засобів визначає необхідність обов’язкової доклінічної оцінки як їх специфічної фармакологічної активності, так і токсичних властивостей. Останнім часом у сучасній токсикологічній практиці широкого розповсюдження набули поруч із традиційними альтернативні методи дослідження. Однією з причин для більш широкого введення у практику доклінічних токсикологічних досліджень альтернативних методів є етичні міркування щодо виключення чи обмеження експериментів на теплокровних тваринах. Використання біологічних моделей in vitro є перспективним для скринінгу мутагенів і канцерогенів, встановленні ступеня токсичності нових хімічних речовин, готових форм і окремих компонентів лікарських засобів, консервантів, виробів медичного призначення та ін. В останні роки широкого розповсюдження набули методи оцінки антиоксидантних та антирадикальних властивостей за допомогою модельних систем in vitro. Метою дослідження було за допомогою методів доклінічної діагностики дослідити антиоксидантні властивості і токсичність похідних [1,2,4]триазоло[1,5-А]піридину. В умовах in silico було доведено, що досліджувані похідні відносяться до 3-4 класів токсичності. З використанням методів in vitro діагностики нами встановлена наявність фізико-хімічної активності в ряду досліджених сполук. Рекомендуємо в якості потенційних антиоксидантів розглядати похідні 2-аміно-[1,2,4]триазоло[1,5а]піридину з бром-замісниками у піридиновому фрагменті молекули.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8881
Розташовується у зібраннях:Магістерська робота, спец.: 102 "Хімія"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дослідження властивостей похідних [1,2,4]триазоло[1,5-А]піридину.pdf1.09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.