Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8936
Назва: Перспективи розвитку парамедицини в Україні: Освітні аспекти підготовки фахівців
Автори: Жара, Ганна Іванівна
Ключові слова: система охорони здоров’я
парамедицина
спеціалізація «Екстрена медицина»
кваліфікація «Парамедик»
Дата публікації: 2023
Видавництво: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти»
Бібліографічний опис: Жáра Г. І. Перспективи розвитку парамедицини в Україні: Освітні аспекти підготовки фахівців. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», 24 лютого 2023 року. [Текст] / ПДМУ; [ред..кол.: В. М. Ждан, В. П., Лисак, І. А., Голованова та ін..]. Полтава, 2023. С. 21-25.
Короткий огляд (реферат): Реформування системи охорони здоров’я в Україні здійснюється на засадах пацієнтоорієнтованості і забезпечення рівного доступу до якісних медичних послуг з одночасним підвищенням продуктивності у зайнятості медичного персоналу та оптимізації системи соціальної підтримки [5]. Наразі реалізуються активні дії щодо впровадження міжнародних стандартів як самої медичної допомоги на усіх її рівнях, так і стандартів професійної підготовки кадрового складу для її надання [5; 8]. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 р. № 1114 «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги», фахівці, які працюють в бригадах екстреної (швидкої) медичної допомоги, повинні мати професійну кваліфікацію «парамедик» [7].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8936
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.