Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9021
Назва: | Дуальний підхід у підготовці педагогів професійного навчання харчовим технологіям |
Автори: | Газука, Тетяна Анатоліївна |
Ключові слова: | дуальна форма навчання підготовка педагогів професійного навчання харчові технології |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Розвиток педагогічної майстерності майбутнього педагога в умовах освітніх трансформацій : матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції |
Бібліографічний опис: | Газука Т. А. Дуальний підхід у підготовці педагогів професійного навчання харчовим технологіям. Розвиток педагогічної майстерності майбутнього педагога в умовах освітніх трансформацій : матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції / Глухівський НПУ ім. О. Довженка. Глухів, 2023. С.76 - 78. |
Короткий огляд (реферат): | Дуальною, що в буквальному сенсі слова означає «подвійною», формою здобуття професійної освіти є спосіб навчання, за яким теоретичний матеріал опановується у навчальному закладі з педагогом, а практичне навчання здійснюється на виробництві. Такий підхід суттєво відрізняється від «практичних відпрацювань», оскільки в його основі лежить не тільки закріплення теорії на практиці, а саме навчання в умовах виробництва. Ще в минулому сторіччі дуальна форма навчання почала поширюватися в Німеччині, саме там запровадили її у пропорції 30% теорії і 70% практики. Далі цей підхід запозичили в Канаді, Південній Кореї та Китаї, а в Україні дуальне навчання почало запроваджуватися впродовж 2015-2017 років. Саме у цей період здійснювався експеримент з організації навчально-виробничого процесу з елементами дуальної форми навчання, зокрема на базі закладів професійно-технічного навчання. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9021 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дуальний підхід у підготовці педагогів професійного навчання харчовим технологіям.pdf | 634.38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.