Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9163
Назва: Польова етнографічна практика
Автори: Дорохіна, Тамара Федорівна
Ключові слова: практика
сучасні етнографічні дослідження
експедиційне дослідження
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка
Бібліографічний опис: Дорохіна Т. Ф. Польова етнографічна практика: Навчально-методичний посібник. Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2019. 46 с.
Короткий огляд (реферат): Головна мета етнографічної практики: розширення знань студентів з українознавчих дисциплін; набуття практичних вмінь та навичок, пов’язаних із збиранням етнографічного матеріалу; оволодіння основними методами і прийомами дослідження та отримання наукової інформації. В умовах сучасної уніфікації народної культури малих і великих населених пунктів, різних регіонів України, змішання культурних традицій, зібрана інформація дозволить не тільки створити відповідну базу даних, але й зафіксувати особливості народної культури станом на початок ХХІ ст. Методика сучасних етнографічних досліджень передбачає використання комплексного підходу, який об’єднує такі методи як спостереження, опитування, анкетування, інтерв’ю, порівняльно-історичний, типологічний та ін., а також дозволяє використання різних технічних засобів. Практика розрахована на колективні студентські пошуки разом з індивідуальною роботою. В ході польової етнографічної практики відбувається активізація індивідуальних здібностей студентів, перевірка і застосування теоретичних знань, які вони отримали у період навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9163
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання (іст)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Польова етнографічна практика.pdf620.76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.