Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9192
Назва: Філософські вчення Сходу як підґрунтя для сучасних практик емоційного інтелекту
Автори: Дерев’янко, Світлана Петрівна
Ключові слова: філософія Стародавньої Індії
джайнізм
буддизм
філософія Стародавнього Китаю
конфуціанство
даосизм
емоційний інтелект
управління емоціями
Дата публікації: 2022
Видавництво: Львів – Торунь
Бібліографічний опис: Дерев’янко С. П. Філософські вчення Сходу як підґрунтя для сучасних практик емоційного інтелекту. ХХV Сходознавчі читання А. Кримського: Матеріали міжнародної наукової конференції (Київ, 10 листопада 2022 р.). Львів – Торунь: Liha-Pres, 2022. С. 316–318.
Короткий огляд (реферат): Інтерес науковців до філософських учень Стародавніх Індії та Китаю обумовлений загальним прагненням сучасної людини до більш дбайливого ставлення до свого сакрального «Я» – коли під час війн, стихійних лих руйнування зазнає зовнішній світ, єдина надія виникає на свій внутрішній світ, у якому можна знайти притулок та резерви для відновлення. Саме інтровертність (зверненість до внутрішнього світу) є однією з найбільш важливих рис східної філософії. Ця ж сама риса є найсуттєвішою характеристикою емоційного інтелекту – явища, яке увійшло у тезаурус психології наприкінці ХХ ст. та уособлює здібності до розуміння емоцій та управління ними. Мета даної роботи – визначити основні світоглядні положення філософії Стародавньої Індії (джайнізм, буддизм) та Стародавнього Китаю (конфуціанство, даосизм), які використовуються у сучасних психологічних практиках розуміння емоцій та управління ними.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9192
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Деревянко. Філософські вчення Сходу.pdf423.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.