Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9418
Назва: Біохімічні аспекти адаптації коропа до дії токсичних факторів водного середовища
Автори: Матюшко, Сергій Миколайович
Ключові слова: метаболічні перетворення
токсичний вплив
короп лускатий
Дата публікації: 2023
Видавництво: Біологічні дослідження – 2023
Бібліографічний опис: Матюшко С. М. Біохімічні аспекти адаптації коропа до дії токсичних факторів водного середовища. Біологічні дослідження – 2023: Збірник наукових праць. Житомир, 2023. С. 98-100.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються біохімічні зміни в організмі коропа за дії токсичних факторів водного середовища. Зазначено, що коропи лускаті є досить стійкими до забруднення середовища, адаптуючись до цих умов за допомогою фізіологічних, поведінкових та генетичних механізмів. Така адаптація їх виживати та підтримувати популяцію в умовах забруднення водних екосистем. Також слід зауважити, що в дійсності біохімічна адаптація часто є, мабуть, крайнім засобом, до якого організм вдається тоді, коли у нього немає поведінкових або фізіологічних способів уникнути несприятливого впливу середовища. Як правило, біохімічна адаптація - не легкий шлях; часто виявляється простіше знайти відповідне середовище шляхом міграції, ніж перебудувати хімізм клітини. Регуляція метаболізму здійснюється за допомогою цілої ієрархії механізмів, закладених в генах. Реалізація відбувається через синтез відповідних білків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9418
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.