Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9661
Назва: Використання чисел Фібоначчі для кодування інформації
Автори: Семирод, Олександр Вікторович
Ключові слова: число Фібоначчі
шифрування
криптографія
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Семирод О. В. Використання чисел Фібоначчі для кодування інформації : кваліфікаційна робота освітнього ступеня «магістр» студ. 2 курсу, групи 61, спец.: 111 Математика / наук. керівник: к. п. н., доцент М.М. Нак / Природничо-математичний факультет. Чернігів, 2020. 67 с.
Короткий огляд (реферат): З поняттям шифрування даних ми знайомі з дитинства. Саме в дитячому віці ми вперше в формі гри придумуємо свої методи перетворення тексту, щоб дорослі не здогадалися що ми написали. Ми прагнули зберегти таємницю. Але, виявляється, хоча ми і шифруємо свої повідомлення, але такий погляд на речі досить поверхневий. Наука яка займається дослідженнями різних кодів називається криптографією. І вона древніша чим можна уявити. Головна мета криптології знаходити нові методи шифрування, так щоб їх ніхто не міг розшифрувати, зрозуміло крім адресата та власника повідомлень. Як бачимо це поняття далеко від дитячого, коли наші батьки наперед знали всі наші хитрощі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9661
Розташовується у зібраннях:Магістерська р-та, спец.: 111 Математика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Семирод О.В..pdf1.34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.