Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9668
Назва: Формування математичної компетентності молодших школярів засобами інформаційних технологій
Автори: Захарова, Ганна Борисівна
Ключові слова: математична компетентність
урок математики в початковій школі
інформаційні технології
молодші школярі
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Захарова Г. Б. Формування математичної компетентності молодших школярів засобами інформаційних технологій : кваліфікаційна робота освітнього ступеня «магістр» студ. ІІ курсу, 61 групи, заочної форми навчання, спец.: 013 «Початкова освіта» / наук. керівник: к. п. н., доцент Т. П. Запорожченко / Факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв; Кафедра дошкільної та початкової освіти. Чернігів, 2022. 94 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах сьогодення, коли освіта учнів початкової школи вимагає все нових і нових підходів, питання форм, методів і засобів навчання є постійно досліджуваними явищами в освіті. Відповідно, нові підходи до навчання ставлять перед вчителем нові виклики та вимоги щодо навчання учнів. Сучасні молодші школярі є представниками цифрового покоління. Тому з метою врахування особливостей сучасних учнів, для стимулювання інтересу до навчання, вчителі на уроках математики використовують інформаційні технології (ІТ). Водночас, використання ІТ на уроці має бути доцільним, оскільки з одного боку в учнів цифрового покоління спостерігається здатність до засвоєння цифрової інформації, а з іншого, діяння у віртуальному світі формує певні якості, як можуть негативно впливати на погіршення уваги, пам’яті, аналітико-синтетичних здібностей. Але існує і інша точка зору на влив ІТ на розвиток когнітивних процесів учнів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9668
Розташовується у зібраннях:спец.: 013 "Початкова освіта"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Захарова Г.Б..pdf2.68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.