Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9877
Назва: Створення фітосадів з лікарських рослин як сучасний напрямок гарден-терапії в умовах Чернігівського Полісся
Автори: Потоцька, Світлана Олександрівна
Ключові слова: лікарські рослини
фітосад
гарден-терапія
Чернігівське Полісся
м. Чернігів
Дата публікації: 2022
Видавництво: «Екологія. Довкілля. Енергозбереження». 2022» : Збірник матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції «Екологія. Довкілля. Енергозбереження»
Бібліографічний опис: IIотоцька С.О. Створення фітосадів з лікарських рослин як сучасний напрямок гарден-терапії в умовах Чернігівського полісся. «Екологія. Довкілля. Енергозбереження». 2022» : Збірник матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції «Екологія. Довкілля. Енергозбереження» (1-2 грудня 2022 року, Полтава). Полтава : НУПП, 2022. С. 173-177.
Короткий огляд (реферат): Вступ. У сучасних умовах напрямок гарден-герапії може проходити на територіях фітосадів, де зосереджено велику кількість фітонцидів, які погрібні для відновлення функцій організму людини та є місцем для відпочинку, особливо в умовах поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Експозиції «Фітосад з лікарських рослин» «Sunken garden» (утоплені або знижені сади) є природними кабінетами аромогеранії. а ароматичні рослини з лікувальними властивеє тями посідають важливе місце в житті людини. З кінці XIX сі. фітоеади виступають улюбленими садами в Англії (сад Xемитон-Корт). У своїх роботах прийом створення фітосадів використовували видатні архітектори Едвіїї Лаченс. Беркшир. Чарлі Албоуна. Карл Форстер, що працювали в стилі «мистецтва і ремесла» [2]. Створення фітосадів для вирощування лікарських рослин в Україні, зокрема на території Чернігівського Полісся як напрямок гарден-герапії мало впроваджений і потребує поширення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9877
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.