Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9990
Назва: Формування природничо-екологічної компетентності у дітей дошкільного віку засобами образотворчого мистецтва
Автори: Чкана, Альона Олександрівна
Ключові слова: природничо-екологічна компетентність
дошкільний вік
образотворче мистецтво
дошкільна освіта
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Чкана А. О. Формування природничо-екологічної компетентності у дітей дошкільного віку засобами образотворчого мистецтва : кваліфікаційна магістр. р-та, студентки VI курсу магістратури, 63 групи, спец. 012 «Дошкільна освіта» / наук. керівник: викладач Т. П. Ярмоленко / Факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв, Кафедра дошкільної та початкової освіти. Чернігів, 2023. 93 с.
Короткий огляд (реферат): В сучасному суспільстві тема та проблема екології, формування свідомого ставлення до навколишнього середовища, природничої компетентності, вже довгий час, залишається важливою та гострою. Формування екологічних і природних компетентностей дітей дошкільного віку є актуальною проблемою сьогодення, бо саме в дитинстві закладається фундамент екологічної культури та свідомості, що в свою чергу впливає , як на поведінку, так і на дії людини по відношенню до природи впродовж всього її життя. Сформованість природничо-екологічних компетенції даватиме дитині змогу володіти природо-збережувальними можливостями, зрозуміти її власні цінності та вплив людини на природну життєдіяльність, але вимагатиме вибору корисних для довкілля дії, ініціюватиме самостійну та життєздатну поведінку в різноманітних ситуаціях, які мотивують та вимагають доцільних екологічних дії, забезпечують взаємодію дітей та гармонізацію з навколишнім середовищем відповідно до їх власних інтересів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9990
Розташовується у зібраннях:спец.: 012 "Дошкільна освіта"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чкана А.О. Формування природничо.pdf1.01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.