Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10522
Назва: Використання зелених рослинних паростків у виробництві пшеничного хліба
Автори: Клюй, Ігор Юрійович
Ключові слова: мікрозелень крес салату
мікрозелень гороху
тісто
дослідження
дріжджі
хліб
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Клюй І.Ю. Використання зелених рослинних паростків у виробництві пшеничного хліба : кваліфікаційна р-та освітнього ступеня «магістр», студента 6 курсу, 68 групи, спец.: 181 Харчові технології, галузь знань: 18 Виробництво та технології / наук. керівник: к. т. н., доцент О.М. Савченко / Природничо-математичний факультет, Кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 66 с.
Короткий огляд (реферат): У результаті аналізу літературних джерел та проведених лабораторних досліджень встановлено, що використання нетрадиційної рослинної сировини у виробництві хліба відіграє велику роль для підвищення користі і якості даного продукту. Експериментально встановлено доцільність використання мікрозелені крес салату та гороху у виробництві хлібо - булочних виробів. У результаті проведеної роботи вперше зроблено порівняльну характеристику органолептичних, фізико-хімічних та хімічних показників контрольного продукту та продукту, отриманого на основі рослинної сировини. Завдяки впливу своїх складових на клітини дріжджів, фітодобавка на основі рослинних паростків позитивно впливає на підйомну силу дріжджів, тим самим покращуючи якісні показники хлібобулочних виробів. Вміст мікрозелені крес салату та гороху підвищують вітамінний склад хліба, кількість мікроелементів, збільшують користь при вживанні даного продукту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10522
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології (магістр)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Клюй _ Використання зелених рослинних.pdf1.47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.