Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11775
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorTkachenko, H.-
dc.contributor.authorKurhaluk, N.-
dc.contributor.authorLukash, Oleksandr-
dc.contributor.authorYakovenko, Oleksandr-
dc.contributor.authorOpryshko, M.-
dc.contributor.authorMaryniuk, M.-
dc.contributor.authorGyrenko, O.-
dc.contributor.authorBuyun, L.-
dc.contributor.authorЛукаш, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorЯковенко, Олександр Іванович-
dc.date.accessioned2025-11-12T10:35:59Z-
dc.date.available2025-11-12T10:35:59Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationTkachenko H., Kurhaluk N., Lukash O., Yakovenko O., Opryshko M., Maryniuk M., Gyrenko O., & Buyun L. (2023) In Vitro Antibacterial Efficacy of Different Natural Linden Honeys against Some Gram-Positive and Gram-Negative Strains // Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality. Vol. 7, no. 2. P. 173–180. DOI: https://doi.org/10.15414/ainhlq.2023.0018en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11775-
dc.description.abstractLinden honey is rich in organic acids, such as formic acid and malic acid, which have antibacterial and antiinflammatory properties. This, in turn, helps prevent bacterial infections and inflammatory diseases that can lead to serious cardiovascular disorders. These bactericidal and antiviral properties are due to the high content of inhibin, lysozyme, and apidicin. These are bactericidal and antiviral enzymes that are responsible for the strong antibiotic properties of linden honey. The aim of the current study was in vitro antimicrobial profiling of different natural linden honey produced by Polish manufacturers, exhibiting inhibitory activity against Gram-positive strains such as Staphylococcus aureus subsp. aureus Rosenbach ATCC® 25923™, and Gram-negative strains such as Pseudomonas aeruginosa (Schroeter) Migula ATCC® 27853™, Escherichia coli (Migula) Castellani and Chalmers ATCC® 25922™.en_US
dc.publisherAgrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Qualityen_US
dc.subjectStaphylococcus aureusen_US
dc.subjectEscherichia colien_US
dc.subjectPseudomonas aeruginosa strainsen_US
dc.subjectKirby-Bauer disc diffusion techniqueen_US
dc.titleIn Vitro Antibacterial Efficacy of Different Natural Linden Honeys against Some Gram-Positive and Gram-Negative Strainsen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yakovenko_Different Natural Linden Honeys.pdf660,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.