Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11775
Назва: In Vitro Antibacterial Efficacy of Different Natural Linden Honeys against Some Gram-Positive and Gram-Negative Strains
Автори: Tkachenko, H.
Kurhaluk, N.
Lukash, Oleksandr
Yakovenko, Oleksandr
Opryshko, M.
Maryniuk, M.
Gyrenko, O.
Buyun, L.
Лукаш, Олександр Васильович
Яковенко, Олександр Іванович
Ключові слова: Staphylococcus aureus
Escherichia coli
Pseudomonas aeruginosa strains
Kirby-Bauer disc diffusion technique
Дата публікації: 2023
Видавництво: Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality
Бібліографічний опис: Tkachenko H., Kurhaluk N., Lukash O., Yakovenko O., Opryshko M., Maryniuk M., Gyrenko O., & Buyun L. (2023) In Vitro Antibacterial Efficacy of Different Natural Linden Honeys against Some Gram-Positive and Gram-Negative Strains // Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality. Vol. 7, no. 2. P. 173–180. DOI: https://doi.org/10.15414/ainhlq.2023.0018
Короткий огляд (реферат): Linden honey is rich in organic acids, such as formic acid and malic acid, which have antibacterial and antiinflammatory properties. This, in turn, helps prevent bacterial infections and inflammatory diseases that can lead to serious cardiovascular disorders. These bactericidal and antiviral properties are due to the high content of inhibin, lysozyme, and apidicin. These are bactericidal and antiviral enzymes that are responsible for the strong antibiotic properties of linden honey. The aim of the current study was in vitro antimicrobial profiling of different natural linden honey produced by Polish manufacturers, exhibiting inhibitory activity against Gram-positive strains such as Staphylococcus aureus subsp. aureus Rosenbach ATCC® 25923™, and Gram-negative strains such as Pseudomonas aeruginosa (Schroeter) Migula ATCC® 27853™, Escherichia coli (Migula) Castellani and Chalmers ATCC® 25922™.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11775
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yakovenko_Different Natural Linden Honeys.pdf660,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.